Razkužila za roke

Razkužilo za roke pride v obliki gela ali tekočine. Obe sta klinično dokazno učinkoviti, če jih uporabljamo na predpisani način. Tekoče razkužilo uniči bakterije, ki povzročajo bolezni, v manj kot 15 sekund uporabe, medtem ko razkužila z geli potrebujejo vsaj 30 sekund, da delujejo.

Razkužilo za roke poskrbijo za zmanjšanje in uničevanje okužb na rokah. Pri uporabi razkužil moram paziti, da si ne obrišemo rok preden se le ta posuši, nekatera pa so manj učinkovita zaradi premajhne koncentracije alkohola. Priporočljivo si je prej umiti roke če so le te mastne ali zelo umazane, ker je razkužilo manj učinkovito v primeru.

Razkužilo za roke ima tudi prednost pred npr. antibakterijskimi mili (vsebujejo triclosan), ker njihova dolgotrajna uporaba ne povzroči razvoj odpornosti mikroorganizmov proti vsem antibakterijskim snovem, kar dolgoročno lahko povzroči povišano tveganost okužbe. Razkužilo za roke mora tudi vsebovati 60-80% alkohola, a zaradi tega po pogosti uporabi izsuši kožo kar je slabo, ker razpokana in poškodovana koža omogoča dostop mikrobov v vaše telo. Priporočljiva je uporaba kakovostne kreme, da vrne koži vlago in zaščitno plast. Običajno razkužila z gelom manj izsušijo kožo in so za to bolj priporočljiva pri ljudeh z občutljivo kožo in na delovnih mestih, kjer je potrebno redno razkuževati roke z razkužilom.

Prikaz vseh 5 rezultatov

Prikaži 16